O experienţă absolut originală. De ce?

Tineri din Aleşd (Bh), Suceava, Iaşi, Vaslui şi Galaţi s-au întâlnit cu toţii la Breaza (Bv). Şi mai deosebit e că împreună au reprezentat bisericile evanghelice din Alianţa Evanghelică din România. Slavă Domnului! E bine ca fraţii să locuiască împreună!

În cadrul studiului biblic s-a studiat viaţa lui Samson, şi studiul a fost condus de fratele păstor Florin Opriş din Aleşd şi fratele Narcis Lungu din Galaţi. Dumnezeu ne-a chemat din nou la o viaţă de sfinţenie, la caracter şi la a ne urma chemarea ferindu-ne de „masa tratativelor” cu vrăjmaşul sufletelor noastre şi pregătindu-ne pentru ca într-o zi să fim modelele copiilor noştri.

Duşurile cu apă rece direct din râul din capătul curţii au făcut un farmec deosebit pentru toţi participanţii. De asemenea curentul dat cu porţia de generatorul din capătul cabanei ne-a adus aminte tuturor că depindem la maxim de electricitate.

Şi amintiri plăcute vom păstra de la momentul spălării veselei. Acest moment a presupus multă apă cărată din râu sau ducerea vaselor şi spălarea lor directă în râu.

Se mai pot aminti, traseul plăcut, dar obositor până la Cabana Urlea (amintiţi-vă aventura cu tractorul), urcarea pe Ferestrele mari de la Cabana Valea Sâmbetei, jocurile, fotbalul în perechi, războiul cu apă, înviorarea şi stresul punctualităţii la activităţi.

Probabil că fiecare tabără a avut astfel de momente deosebite, dar cu totul şi cu totul deosebit a fost momentul astronomic: combaterea teoriei lui Newton şi admirarea lunii prin lunetă.

Şi ca să nu se uite repede o astfel de experienţă, priviţi pozele următoare.