Bosnia

 

Călătorie misionară în Bosnia în iarna anului 2007

Vă salut cu pacea Domnului!

Vreau să aduc înaintea dumneavoastrî câteva motive de rugăciune. Peste câteva zile, mai exact pe 22 decembrie vom pleca în Bosnia şi vom sta acolo până pe 27 decembrie. Doar câteva zile în care ne rugăm ca Domnul să ne folosească. Din echipă fac parte trei persoane din biserica Agape din Galaţi (Edi Avasilcăi, Ionuţ Tanvuia şi Ursăchescu Fănel).

Rugati-va pentru:

– pace în ţară (în Bosnia), pentru că sunt foarte aproape de începerea unui nou război;

– a-L putea vesti pe Dumnezeu în timpul pe care-l vom petrece cu familiile musulmane;

– ca Domnul să ne dea o viziune clară pentru Bosnia, pe termen lung.

Domnul cu noi!


Călătorie misionară în Bosnia în vara anului 2007 

Eduard Avasilcăi şi Fănel Ursăchescu vor pleca în această vară, pentru două săptămâni într-o călătorie misionară în Bosnia.

Fani şi Edi

Pentru a vedea mai multe detalii citiţi scrisoarea lor de prezentare.

Fani…

M-am nascut la data de 09 septembrie 1981, in Galati. Am absolvit studiile scolii postliceale PROHUMANITAS Galati in specializarea agent vamal. In present lucrez ca si instructor educator la Fundatia CUVANTUL INTRUPAT fiind unul din coordontorii programului cu baietii care locuiesc pe strada. Sunt student la institutul biblic BETLEEM din Iasi si lider de tineret la biserica AGAPE din Galati. Am devenit crestin in februarie 2001 cand am inteles ca Dumnezeu ma iubeste,ma iubeste mai mult decat mi-as putea imagina vreodata. Atat de mult incat a trimis pe singurul Sau Fiu pe Domnul ISUS ca sa moara pe cruce si astfel sa plateasca pretul pentru pacatele mele in locul meu. Atunci am inteles ca El doreste mai mult decat atentia mea de sarbatori, sau cand am necazuri. Doreste inima mea, si am ales sa-L primesc ca Domn al vietii mele. Unul din motivele pentru care vreau sa merg in Bosnia este ca imi doresc ca toti oameni sa ajunga sa inteleaga ca o viata fericita e o viata daruita in totalitate lui Dumnezeu.

In urma cu aproximativ 4 ani am inteles ca Dumnezeu doreste sa-L vestesc si oamenilor din afara tarii. Voi merge in Bosnia pentru a doua oara si principalul meu obiectiv in aceasta calatorie este sa inteleg daca Dumnezeu ma cheama sa-L slujesc printre oamenii de acolo pentru un termen mai lung.

MOTTO

“Pentru ca noi nu ne uitam la lucrurile care se vad, ci la cele ce nu se vad; caci lucrurile care se vad, sunt trecatoare, pe cand cele ce nu se vad, sunt vesnice”

2 Corinteni 4:18

EDI…

M-am nascut pe 11 mai 1986. In prezent sunt student in anul 2 la Facultatea de Stiinte Economice din Galati si lucrez ca gestionar la o societate privata. Sunt membru la biserica AGAPE din Galati.Timp de 7 ani am practicat fotbalul, dar la sfatul parintilor  am fost nevoit sa-l intrerup deoarece anturajul nu era potrivit pentru un crestin.La varsta de 17 ani L-am primit pe ISUS HRISTOS in viata mea intr-o tabara crestina si de atunci viata mea a capatat un nou sens. Dupa 3 ani Dumnezeu a ingaduit in viata mea un accident de masina, folosindu-Se de acesta pentru a-mi spune ca are nevoie de mine in totalitate pentru a-L sluji. Un prim pas in acesta slujire este lucrarea din Bosnia unde astept ca Domnul sa imi comfirme chemarea de a-L sluji in misiune transculturala. Cred  ca Dumnezeu ma cheama 

sa-L slujesc intr-o alta cultura si principalul motiv al plecarii in Bosnia este experimentarea contactului cu o natiune necrestina.

MOTTO: 

“Harul Meu iti este de ajuns; caci puterea mea in slabiciune este facuta desavarsita.” 2 Corinteni 12:9

Data: 21 iunie-10 iulie 2007

DESPRE BOSNIA

Asezare: situata in SE Europei, avand ca vecini
Croatia, Serbia-Montenegru si deschidere la Marea Adriatica

Economie: rata somajului:apoxomativ 44%

Statisticile spun ca 25% din populatie traieste la limita saraciei

Limba oficiala este bosniaca si isi are radacilnile in sarba.

Populatie: circa 4 025 400 locuitori

sarbi:37,10%, bosniaci:48%,

croati:14.30%, alte nat.:0.60%.

Religie: musulmana:40%, ortodoxa:31%, catolica:15%, altele:14%.

In timpul razboiului 1 300 00 de loc. au plecat in alte tari, dintre care doar 1/4 s-au reintors la casele lor.

Scurt istoric: In martie 1992,
Bosnia si-a declarat independenta care a fost recunoscuta de Natiunile Unite dar nu si de sarbi. Atunci a inceput razboiul intre sarbi, croati si bosniacii musulmani. Razboiul s-a incheiat in 1995 dupa ce
tara a fost divizata in trei parti egale. Dupa unele statistici in timpul razboiului au murit aproximativ 400 000 oameni si au avut loc foarte multe masacre.

DESPRE LUCRARE

In urma cu aproximativ sase ani familia REITZ din Statele Unite, s-a stabilit in orasul GORAZDE (aici 99% din populatie este de religie musulmana) din Bosnia pentru a sluji printre oamenii de acolo. In acest an vor organiza o tabara de limba engleza pentru copii, in perioada  25 iunie-6 iulie, unde sunt asteptati aprox. 200 de copii. In acest timp noi vom incerca sa-i  ajutam in activitatile pe care le vor desfasura. Edi va fi unul din cei doi coordonatori ai timpului pentru jocuri in timp ce Fani va fi coordonatorul unei grupe de 11 copii. Timpul de dimineata il vom petrece cu copii, iar dupa-amiezile le vom petrece in vizite la familiile copiilor unde vom incerca sa vestim Evanghelia.

Cu ajutorul Domnului vom pleca din Galati la data de 21 iunie si ne vom intorace pe 10 iulie.

CUM NE PUTETI SPRIJINI…

RUGANDU-VA:

-pentru ca Dumnezeu sa pregateasca inimile oamenilor din familiile pe care le vom vizita pt a primi Vestea Buna;

-pentru a putea fi de un real folos echipei de acolo;

-sa putem obtine viza pentru Bosnia intr-un timp util;

-pentru a avea o comunicare eficienta;

-pentru STEVE si KIM care cunduc acesta lucrare;

-pentru ca Domnul sa ne dea intelepciune in situatiile neprevazute ce pot aparea;

FINANCIAR:

O puteti face contactand personal pe unul din noi sau prin virament bancar in contul mentionat;

DATE DE CONTACT

Fănel Ursăchescu

tel: 0748 883 747

E-mail: fani_2081@yahoo.com

Eduard Avasilcăi 

tel: 0745 102 285

E-mail: eduardsabayde@yahoo.com

CONT : RO44 BRDE 180S V188 8601 1800                BRD
GALATI

PÂNĂ CÂND TOŢI VOR AUZI…

Dacă doriţi să le lăsaţi o încurajare vă rugăm să o postaţi mai jos.

1 comentariu la „Bosnia”

  1. anonim a spus:

    Domnul sa fie cu voi si sa va intareasca. Fie ca Numele Lui sa fie slavit prin lucrarea pe care o veti fac acolo. El va va ocroti, va va calauzi si va fi cu voi pas cu pas. Veti fi purtati in rugaciune. Incercati sa nu faceti nimic fara rugaciune. Dependenta totata de Tatal. Stiu ca stiti asta dar nu strica sa va reamintiti. Domnul fie slavit!!!!!!!!!!

Lasă un comentariu