2 Regi 7:6

Domnul făcuse să se audă în tabăra Sirienilor un vuiet de cară şi un vuiet de cai, vuietul unei mari oştiri, şi îşi ziseseră unul către altul: ‘Împăratul lui Israel a tocmit împotriva noastră pe împăraţii Hetiţilor şi pe împăraţii Egiptenilor, ca să vină să lupte împotriva noastră.’

Sirienii principalii dușmani ai evreilor din vremea aceia și pe deasupra sirienii erau principala forță armată și politică din zonă. Ulterior sirienii au fost cuceriți de asirieni. 

Modul cum Dumnezeu îi pune pe fugă este de râs. Dumnezeu regizează zgomotul unei puternice oștiri, iar sirienii înfricoșați de acest vuiet o iau la fugă fără să mai verifice dacă vuietul e doar o regizare sau într-adevăr e produs de o oștire. Nu știu dacă au aflat vreodată că a fost doar un vuiet și nimic mai mult, dar știm că Dumnezeu râde de împărații pământului (Psalmul 2). El șade în cer și face tot ce vrea, nimeni nu I se poate împotrivi. Slavă Domnului! Ne bucurăm să avem un așa Dumnezeu care poate într-o clipă pune pe fugă cea mai puternică armată!

2110416283_ed8c4daa97