2245810145_1c1b719c2f1

Iosua 24:26, 27

„Iosua a scris aceste lucruri în cartea legii lui Dumnezeu. A luat o piatră mare, şi a ridicat-o acolo sub stejarul care era în locul închinat Domnului. Şi Iosua a zis întregului popor: «Iată, piatra aceasta va fi martoră împotriva noastră, căci a auzit toate cuvintele pe care ni le-a spus Domnul, ea va fi martoră împotriva voastră, ca să nu fiţi necredincioşi Dumnezeului vostru.»”

Scena de mai sus este ultima secvenţă din istorisirea vieţii lui Iosua. Gestul pe care l-a făcut el era unul semnificativ, unul prin care Iosua îi constrângea pe israeliţi să asculte de Domnul. Piatra aceea mare va sluji ca un martor într-un proces, împotriva lui Israel, dacă aceştia nu ar fi ascultat. Tare mă tem că în ziua judecăţii vom vedea şi piatra aceea ca martoră împotriva evreilor.

Dar, oare nu avem şi astăzi noi, nu doar o piatră, ci zeci de pietre sau alte lucruri pe care noi le considerăm lipsite de viaţă şi importanţă, şi care de fapt vor sluji ca martore împotriva noastră? Oare toate lucrurile care ne asigură confortul nu vor mărturisi împotriva noastră, că, deşi le-am avut nu L-am slujit pe Domnul la fel cum L-au slujit cei care nu au avut un acoperiş deasupra capului? Oare maşina pe care o avem nu va fi martoră ea împotriva noastră că n-am folosit-o aşa cum ar fi dorit Domnul? Oare nu ne vor condamna toate acestea, care au fost martore la cuvintele noastre, la gesturile noastre, la privirile noastre, la faptele noastre? Oare băncile adunării nu ne vor condamna ele care au auzit împreună cu noi cuvintele pe care Domnul ni le spunea? Oare nu ne vor condamna microfoanele, boxele şi mixerele pentru cuvintele rostite prin predicare, dar niciodată împlinite, pentru cântările cântate fără inimă, cu viaţa mizerabilă şi duplicitară?

Oare nu mă va condamna tastatura computerului de la care scriu, că le-am dat lecţii la alţii, dar eu nu le-am împlinit niciodată?

Lista poate continua…

Atenţie, dragii mei, pretutindeni Dumnezeu are martori, microfoane ascunse, camere minuscule, spioni, şi orice spunem, facem şi gândim vor sluji ca dovezi în dosarul nostru!