Etichete

, , , ,

Misiunea din Republica Moldova a început în urmă cu 2-3 ani, când fratele Doru Lungu împreună cu alţi tineri din adunarea noastră au mers să ajute lucrarea din Antoneşti şi Tigheci, două sate în care lucrarea e la început.

La fel ca şi în datele anterioare fraţii din adunarea noastră au dăruit în mod generos haine şi încălţăminte pentru această lucrare. Tinerii care au participat de data aceasta sunt: Iosif Chiriac, Mădălin Ivan, Edi Avasilcăi, Gică Cozma, Narcis Lungu, Magda Clopoţel, Tabita Ivan şi Tania Lungu, şi bine-nţeles ca de fiecare dată, domnul Rotilă Ion. Domnul profesor a fost bucuros să vină încă odată la prietenii pe care şi-i făcuse în Moldova în călătoriile anterioare.

Marţi, 06 ianuarie, la ora 16:00 am ajuns în Antoneşti şi după ce am lăsat pachetele cu haine la adunare, am pornit să colindăm prin sat. Fiecare casă colindată primea şi câte un calendar cu versete biblice. În, tot cu această ocazie am dăruit la două familii nevoiaşe două cutii cu alimente, pe lângă colinde şi calendar.

Miercuri la ora 10:00 am participat la adunarea din Antoneşti. O adunare mică cu un număr de 8 membri. Ne-am bucurat în cântare şi în Cuvânt şi cu această ocazie am dăruit copiilor care au venit cadourile care fuseseră date de fraţii din Bulgaria. Lucrul extraordinar a fost că oamenii din zona aceasta a Moldovei sunt majoritatea etnici bulgari fugiţi din ţara lor atunci când turcii au transformat Bulgaria în paşalâc turcesc.

În Tigheci am participat la adunare, şi la fel ne-am bucurat şi aici cu fraţii. Adunarea din Tigheci este o adunare nouă, încă fraţii de aici se confruntă cu împotrivire din partea autorităţilor şi a oamenilor din sat. Şi aici am dăruit cadouri copiilor, iar după adunare am dus Vestea bună altor două familii foarte nevoiaşe. În ambele familii am întâlnit oameni cu picioarele amputate.

Ne bucurăm că am putut sluji în acest mod pe fraţii noştri din Moldova! Fie ca toată gloria să fie a Stăpânului nostru!

img_3170Încărcând bagajul pentru Moldova

img_3245Ducem Vestea bună prin cântare

img_32231Aducând bucurie în casele celor în nevoie

dscf5629Cadouri pentru copiii din Antoneşti

img_3373Cadouri pentru copiii din Tigheci

For our Bulgarian brothers in Ruse, a short message.

At 6 and 7 January 5 brothers and 3 sisters from Galaţi brethren Assembly have been in two villages from Moldavia Republic. We took the gifts that you gave, and there gave them to children from these little churches. Was amazing to discover  that people from this zone are Bulgarian ethnics. We told them from where are gifts, and they enjoy.

Be blessed brothers and do not stop in His work!