Eclesiatul 9:3, 4

„Iată cel mai mare rău în tot ce se face sub soare: anume că aceeaşi soartă au toţi. De aceea şi este plină inima oamenilor de răutate, şi de aceea este atâta nebunie în inima lor tot timpul cât trăiesc. Şi după aceea? Se duc la cei morţi. Căci cine este scutit? Oricine trăieşte, tot mai trage nădejde; căci un cîine viu face mai mult decât un leu mort.”

Mulţi de frică vor alege leul mort, dar şi de acesta din urmă se vor apropia cu mare grijă 🙂 !

Lecţia pe care o dă eclesiastul este însă următoarea: e mai bine să fii viu decât mort. E simplu nu? De ce spune el acest lucru? Pentru că mulţi dintre noi nu ne preţuim viaţa, nu trăim în perspectiva că vom muri, şi odată apucaţi de moarte nu vom mai putea face nimic din ceea ce înseamnă bucuria vieţii. Nu-mi plac icoanele, însă am primit una mică de păstrat în portofel, pe care o păstrez, datorită cuvintelor scrise pe spatele ei: „Munceşte ca şi cum n-ai muri niciodată, dar îngrijeşte-te de suflet ca şi cum ai muri mâine!”

Dragul meu, preţuieşte-ţi viaţa! Nu uita ce poţi schimba acum cât timp trăieşti, odată cu moartea nu se mai poate schimba!

Narcis Lungu