Deuteronom 30:11-14 „Porunca aceasta pe care ţi-o dau eu azi, nu este mai pesus de puterile tale, nici departe de tine. Nu este în cer, ca să zici: „Cine se va sui pentru noi în cer şi să ne-o aducă, pentru ca s-o auzim şi s-o împlinim?” Nu este nici dincolo de mare, ca să zici: „Cine va trece pentru noi dincolo de mare şi să ne-o aducă, pentru ca s-o auzim şi s-o împlinim?” Dimpotrivă, este foarte aproape de tine, în gura ta şi în inima ta, ca s-o împlineşti.”

Cred că aceste cuvinte ale lui Dumnezeu transmit un mesaj direct şi simplu: nu există scuză pentru a nu păzi Cuvântul Său! Unii zic că Biblia o înţelege fiecare cum vrea, depinde de hermeneutica folosită. Alţii zic că Biblia este o carte codificată, închisă pentru majoritatea şi deschisă doar pentru o elită.

Oricum ar fi, multora le-ar place să ştie că Biblia nu e pentru ei, le-ar place să ştie că, oricum Biblia nu se poate ţine! Adevărul e că o anumită cunoştinţă despre Dumnezeu a fost lăsată în conştiinţa tuturor oamenilor, aşa că nu se pot dezvinovăţi (Romani 1:20). Dar tu, cel care citeşti acest text nu ai parte doar despre o anumită cunoştiţă generală despre Dumnezeu, ci Îi cunoşti poruncile, ai auzit despre Cuvântul Său! NU MAI EXISTĂ VREO SCUZĂ PENTRU TINE!

Biblia