Este normal să te întrebi: ce inseamna asta? Şi nu te grăbi să gândeşti greşit despre tine, pentru că şi eu, (deşi am citit asta în contextul în care era mai uşor de înţeles), am recitit şi recitit, până să înţeleg bine ce înseamnă aceste cuvinte. Acum vreau săţi explic.

Acest citat a fost folosit de David A. Seamands, în cartea pe care a scris-o şi pe care tocmai am citit-o şi pe care o recomand cu multă bucurie fiecăruia din voi care citiţi acest mesaj, şi nu numai, dar mai ales celor introvertiţi, e super şi cred că ar fi de foarte mare ajutor. Cartea se cheamă „Leac pentru sufletele vătămate” şi costa doar 13 lei.

Când am citit acest citat, cuvinte ale lui Stanley Jones, mi-am amintit şi m-am gândit la câteva lucruri pe care vreau să ţi le împărtăşesc pentru binele tău şi al celor cu care ai tangenţă.

1. Mi-am amintit de Filipeni 3:15-16 „Gândul acesta dar să ne însufleţească pe toţi, care suntem desăvârşiţi; şi dacă în vreo privinţă sunteţi de altă părere, Dumnezeu vă va lumina şi în această privinţă. Dar în lucrurile în care am ajuns de aceeaşi părere, să umblăm la fel,” cuvinte pe care le-am folosit de curând într-un cadru restrâns de fraţi, şi le spuneam: „Eu am multe lucruri pe care le apreciez la dumneavoastră şi asta mă bucură să lucrăm împreună, totuşi nu înseamnă că nu sunt lucruri în care nu suntem de aceeaşi părere, şi asta nu înseamnă că e ceva greşit.” Pavel şi Barnaba nu au fost de aceeaşi părere la un moment dat, şi s-au desparţit.

2. Mi-am amintit şi m-am gândit cât de multe probleme avem prin biserici pentru că nu am înţeles că suntem şi putem fi diferiţi. Credem că doar aşa cum vrem noi e bine şi altfel nu.

3. Mi-am amintit de 1 Corinteni 12:17 „Dacă tot trupul ar fi ochi, unde ar fi auzul? Dacă totul ar fi auz, unde ar fi mirosul?”

Dumnezeu ne-a creat pe fiecare 6-7 miliarde de oameni care trăim acum şi alte miliarde care au trăit de-a lungul secolelor, într-un mod absolut personal, şi desi, suntem diferiţi Dumnezeu se bucură de fiecare din noi, fiecare avem mare preţ în ochii Lui (chiar dacă noi ne vedem altfel).

Doamne ajută-ne să înţegem în mod practic asta şi să ne preţuim unul pe altul aşa cum ne înveţi Tu! Amin! Ia gândeşte-te: ce ai crede despre Victor Piţurcă dacă ar alege cei mai buni 11 portari de fotbal din România şi ar merge cu ei la mondiale ca echipă şi i-ar băga în teren????!!!!

                                Presbiter Dorin Avasilcăi